News55

Johannes Brost om tiden efter cancerbeskedet

Artikelbild
Johannes Brost. Arkivbild.
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 11 okt. 2017

I augusti i år blev det känt att skådespelaren Johannes Brost är sjuk i cancer. I samband med beskedet fick han även veta att tumören måste opereras bort, men när det kan ske är ännu oklart, det rapporterar Expressen.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var i samband med att skådespelaren Johannes Brost, 71, ställde upp i TV4:s underhållningsprogram “Let’s dance” som han började ana att något inte stod rätt till. Bland annat för att han snabbt gick ner i vikt, det rapporterar Expressen.

– Jag blev svagare och svagare. Jag gick ner fruktansvärt mycket i vikt. Jag kunde inte behålla maten. Jag vägde inte mer än 51,5 kilo, har Johannes Brost tidigare sagt till Expressen.

      LÄS MER: Johannes Brost: “Det finns en enorm åldersfixering i Sverige”

Har en godartad tumör

Och Brosts misstankar visade sig vara värda att ta på allvar. Det dröjde inte länge tills läkare konstaterade att Johannes Brost var sjuk i cancer, och har en godartad tumör.

– Då plockade de in mig direkt. De röntgade och tog en massa prover och konstaterade de att jag hade en tumör. Jag har jobbat väldigt mycket med cancer i kroppen som jag inte visste om. Så det kom ju som en chock, berättade Johannes Brost i samband med att han fick beskedet.

Nu väntar skådespelaren på att få operera bort tumören. När det kan komma att ske vet han ännu inte.

– Jag ska röntgas och få en operationstid nästa vecka, säger Johannes Brost om operationsbeskedet.

ANNONS

      LÄS MER: Elisabeth Höglund efter cancern: “Jag fick ett nytt liv”

Men Johannes Brost har han inte varit ensam i sin sjukdom, har har tidigare berättat för Expressen.

– Jag har haft ett väldigt stöd av alla mina barn som varit här, och mitt ex, mina barns mor har varit här. Vi är väldigt goda vänner, alla har skött om mig. Jag har haft ett väldigt stöd av mina vänner, grannar, kära och nära.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS