News55

Klimatministern till utskottet efter sågningen

Artikelbild
Daniel Helldén (MP) vill att Romina Pourmokhtari (L) kommer till utskottet och förklarar sig. Arkivbilder. (Foto: Samuel Steén/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 12 apr. 2024Publicerad: 12 apr. 2024

Sverige kommer inte att nå några av klimatmålen med den nuvarande politiken, konstaterar Naturvårdsverket.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nu kallar Miljöpartiet ministern till utskottet för att förklara sig.

Vi har aldrig sett något liknande, säger MP:s språkrör Daniel Helldén. Det vi gör nu är att kalla Romina Pourmokhtari till miljö- och jordbruksutskottet så att hon får förklara sig, hur hon kan göra en så annorlunda bedömning än sin egen expertmyndighet, säger Helldén till TT.

Varken långsiktiga eller kortsiktiga klimatmål kommer att uppnås – en effekt av regeringens nuvarande politik, enligt Naturvårdsverkets senaste analys.

Transportsektorn har stor påverkan på landets utsläpp, som nu bedöms öka som en konsekvens av sänkningen av reduktionsplikten och skattesänkningen på fossila drivmedel.

Enligt Helldén ägnar sig regeringen och ministern åt direkt osaklighet i debatten, i stället för att lyssna på sina egna myndigheter och experter.

Vi har aldrig sett något liknande. Det tycker jag ändå att allmänheten ska ha klart för sig, att vi har en regering som i det närmaste ljuger om de här sakerna, säger han.

Romina Pourmokhtari måste förklara sig, säger han.

Det här kommer få konsekvenser för Sverige och svenskarna på många olika sätt. Vi kommer också åka på böter från EU för det här.

ANNONS

Romina Pourmokhtari skriver i ett sms till TT att hon gärna kommer till utskottet “för att svara på frågor om regeringens klimatpolitik”.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS