News55

Krister Henriksson drack för att bli bakfull

Artikelbild
STOCKHOLM 20111020
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 24 aug. 2017

Skådespelaren Krister Henriksson avslöjar i podcasten "Genivanor" att han i perioder druckit stora mängder alkohol. Anledningen ska ha varit en strävan efter den perfekta bakfyllan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vissa människor konsumerar alkohol för att bli fulla. Inte Krister Henriksson, 70. Han drack för att uppnå den perfekta bakfyllan, det skriver Aftonbladet.

– Det är ett fantastiskt läge, säger han i podcasten ”Genivanor” och fortsätter:

– När du inte kan göra mer än precis exakt vad du behöver göra. Det är ett fantastiskt läge. Det är där man måste hamna som skådespelare – att inte göra mer än det man absolut behöver, säger Krister Henriksson.

Krister berättar att han druckit mycket förut men att han inte orkar hålla igång på samma sätt nu som förut. Om att skådespelare skulle vara ett törstigt släkte säger han:

– Jag skulle inte kunna säga generellt att skådespelare dricker mycket, för de jobbar för hårt för det.

      LÄS MER:  Sven-Bertil Taube: “De flesta av mina vänner är borta”

Premiärnerver som spökar

Krister Henriksson kommer i höst att ha en roll i Lena Anderssons ”Egenmäktigt förfarande” på Maximteatern. Men premiären är inget han ser speciellt mycket fram emot.

ANNONS

– Då skulle man vilja skjuta skallen av sig själv. Jag har tankar som är vidriga mot mig själv. Jag tycker inte om mig själv, jag tycker att jag är värdelös. Jag vet faktiskt inte hur jag överlever en premiär, säger han och fortsätter:

– Det finns ingen premiär jag har varit bra på därför att man är för spänd, premiärpubliken är för spänd. Alltså, premiärer är något som inte skulle finnas, avslutar han.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS