News55

Kristersson i slutspurt: “Tar inget för givet”

Artikelbild
Statsminister Ulf Kristersson (M) och kommunstyrelsens ordförande i Norrköping, Sofia Jarl (M), knackar dörr i Smedby i Norrköping inför söndagens EU-val. (Foto: Magnus Andersson/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 08 juni 2024Publicerad: 08 juni 2024

Statsminister Ulf Kristersson (M) knackar dörr in i det sista på lördagen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är antalet röster som räknas och inte känslan, säger han.

Ulf Kristersson gör ett sista ryck på lördagen inför EU-valet och knackar dörr i Nyköping, Norrköping och Linköping.

Moderaterna lokalt i respektive stad har valt vilka områden det ska knackas i. Det är således många M-väljare som öppnar dörren, med glada tillrop och många selfies som följd.

Bra känsla inför valet

Kristersson säger att känslan i grund och botten är bra inför valet, men med brasklappen att ”man aldrig vet”.

Det är antalet röster som räknas och inte känslan. Men det finns en allvarsam bottenplatta när jag träffar människor, som jag tror handlar om kriget i Ukraina.Även om det är väldigt tråkiga skäl, så är det väldigt sunt. För då har folk förstått att det finns gemensamma uppgifter i Europa att lösa. Sen om de går och röstar, det vet man inte, säger han.

Wiveca Schenholm är en av dem som får besök av statsministern i villaområdet Smedby i Norrköping. Området ligger nära Hageby där två män sköts ihjäl natten till måndag.

— Det är så mycket kriminalitet och elände att ta tag i, säger hon.

ANNONS

— När vi sitter på vår altan kan vi höra helikoptrar hovra. Det känns som om tilliten är på väg att försvinna.

Klimat och migration

Just kriminaliteten är en av Moderaternas viktigaste frågor inför valet. Men nästa mandatperiod i Bryssel kommer enligt Kristersson fortsatt att handla om klimat och migration. Han hoppas också att EU:s konkurrenskraft ska få ta mer plats.

Efter den inre marknaden har vi inte gjort något åt Europas konkurrenskraft. Nu fattar fler och fler att vi halkar efter Asien och USA på viktiga områden. Det kan vi inte göra hur många år som helst.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS