News55

Man åtalas för mord inom hemtjänsten

Artikelbild
En man som har jobbat inom hemtjänsten åtalas, misstänkt för mord på en äldre kvinna i Strömstad. Arkivbild (Foto: Janerik Henriksson/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 16 maj 2024Publicerad: 16 maj 2024

En man i 50-årsåldern åtalades på torsdagen, misstänkt för mordet på en äldre kvinna i Strömstad i november. Den misstänkte var vid den tidpunkten anställd inom kommunens hemtjänst.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt Åklagarmyndigheten dödades kvinnan genom kvävning och mannen har filmat delar av händelsen. Videoklippen är en stor del i bevisningen mot den misstänkte eftersom kvinnans kropp hade kremerats innan polisanmälan gjordes, förklarar Fredrik Brax som är chef för polisens enhet för grova brott i Fyrbodal.

Man har i stora delar utgått från film och ljudinspelningar samt uppgifter som har kommit in via vittnen, säger han till TT.

Utredningen har varit omfattande med många förhör och teknisk bevisning.

Mannens inställning till brottsrubriceringen mord är inte helt tydlig.

Men han vidgår att han har orsakat kvinnans död och att han har filmat delar av gärningen, men han har inte uttryckligen erkänt sig skyldig till mord, säger Fredrik Brax.

“Min klient förnekar fortsatt att han gjort sig skyldig till mord. I övrigt har vi inga ytterligare kommentarer”, skriver mannens försvarsadvokat Elin Hagström i ett mejl till TT.

Enligt Strömstads kommun jobbar mannen inte längre kvar inom hemtjänsten där han hade en tillfällig anställning.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS