News55

Misstänkt stöldliga riktar in sig på äldre

Artikelbild
Foto DANIEL KIHLSTRÖM /
Anton Hagwall
Anton Hagwall
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 28 mars 2018

En stöldliga härjar. Det misstänker polisen i västra Skaraborg efter att en person vid flera tillfällen har försökt ta sig in hos folk under falska förespeglingar. Nu ber polisen invånarna att vara uppmärksamma, skriver Skaraborgs läns tidning. – Det är en typ av brottslighet som rör sig över stora områden, inte bara i Skaraborg, utan nationellt, säger en lokalpolisområdeschef till tidningen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Polisen misstänker att en stöldliga som riktar in sig på äldre är i farten. Detta efter att ha fått in flera tips om en märklig kvinna, skriver Skaraborgs läns tidning.

Vid två tillfällen har en kvinna ringt på porttelefoner för att försöka ta sig in i fastigheten. Hon har sagt att hon kommer från elföretaget EON och ber om att få komma in.

Polisen misstänker att det är ett sätt att lura sig in i lägenheter för att begå brott, skriver tidningen.  Etablerade och seriösa företag arbetar inte på det sättet. Däremot är det ett vanligt förekommande tillvägagångssätt bland tjuvar.

LÄS MER: Polisen om de nya fula åldringsbrotten – så här skyddar du dig

Polisens tips mot stödligorna

Polisens råd är att vara vaksam. Om det ringer på dörren ska man begära legitimation och inte släppa in någon okänd.

–Man inte ska släppa in vem som helst om om inte vet vem det är. Seriösa företag jobbar inte så och de som har ett ärende i portuppgången löser så de kan komma in på annat sätt, säger Fredrik Malm, lokalpolisområdeschef Västra Skaraborg till Skaraborgs läns tidning.

Polisen är nu intresserad av tips och iakttagelser, eller om någon har utsatts för liknande försök. Man ber om hjälp med att sprida informationen och vill gärna kontrollera personer eller fordon som kan kopplas till detta, inte bara i Skaraborg.

ANNONS

– Det är en typ av brottslighet som rör sig över stora områden, inte bara i Skaraborg, utan nationellt. Det handlar oftast om kringresande brottslighet, säger Fredrik Malm till Skaraborgs läns tidning.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS