News55

Mona Sahlin sextrakasserad av kollega

Artikelbild
SÄLEN 20160110
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 12 dec. 2017

Den tidigare partiledaren för Socialdemokraterna Mona Sahlin berättar i en bok att hon blivit sexuellt trakasserad, bland annat av en ministerkollega. Hon beskriver vidare att sexuella hot var en del av politikervardagen, det rapporterar Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I boken som journalisten Alexandra Pascalidou är redaktör för samlas olika kända kvinnors berättelser om övergrepp och sexuella trakasserier, det skriver Aftonbladet.

Mona Sahlin skriver i boken:

”Under mina år i politiken är det sexuella hotet och hatet en ständig följeslagare. Ord som hora och fitta och du borde bli våldtagen av ’dina invandrare’, har varit en del av min vardag under årtionden”.

Mona Sahlin beskriver även i boken om när en minister, under en resa i tjänsten, tafsade på henne.

”I Peking på konferens om it, så åkte de där hemska armarna fram i hissen en kväll. En ministerkollega. Som blev djupt förorättad när jag knuffade bort honom.”

      LÄS MER: “Så länge gubbarna härskar kommer blodet flyta”

Tillhörde ett annat europeiskt land

Mona Sahlin förklarar i ett mejl till Aftonbladet att förövaren tillika ministern inte är en svensk politiker.

ANNONS

I boken som heter ”MeToo – så går vi vidare” avslutar huvudredaktören Alexandra Pascalidou med en rad råd till personer som blivit utsatta för – eller blivit vittnen till – sexuella övergrepp.

– Vi vill fånga fenomenet som inte bara är ännu ett tomtebloss på sociala medier. Vi samlar bara en bråkdel av de miljoner röster som bidragit med egna vittnesmål och erfarenheter. Och vi tar ett steg vidare. Vi lyfter blicken och ber alla om konkreta tips, råd och verktyg för en bestående förändring, skriver hon.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS