News55

Pehrson om SD: Bryter mot Tidöavtalet

Artikelbild
Liberalernas partiledare, tillika arbetsmarknads- och integrationsminister, Johan Pehrson. Arkivbild. (Foto: Lars Schröder / TT/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 15 maj 2024Publicerad: 15 maj 2024

Liberalernas partiledare Johan Pehrson tycker att SD har brutit mot Tidöavtalet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Han anser också att det är helt centralt att SD slutar med anonyma konton på sociala medier.

Pehrson tar avstånd från SD-ledarens Jimmie Åkessons påståenden om att TV4:s avslöjande om hur SD:s kommunikationsavdelning arbetar är en “påverkansoperation”.

Det låter mycket märkligt och konstigt, säger L-ledaren.Svenska fria medier inklusive TV4 bedriver en viktig journalistik.

Pehrson anser också, likt KD-ledaren Ebba Busch och statsminister Ulf Kristersson (M) att SD brutit mot Tidöavtalets punkt om att man ska uttrycka sig respektfullt mot varandra.

Man har inte följt de paragrafer om att man ska bete sig anständigt, i stället har man försökt sprida diverse skit via anonyma konton, säger L-ledaren.

Enligt Pehrson är det “helt centralt” att Sverigedemokraterna slutar med anonyma konton i sociala medier. Vad som händer om SD-ledningen inte vidtar några åtgärder vill L-ledaren inte gå in på.

Pehrson hänvisar till det kommande mötet mellan partiernas partisekreterare, där L vill ha svar på ett “antal” frågor från SD.

Det finns dock liberaler som vill gå tuffare fram mot SD. I tisdags krävde ordförande för Liberalernas ungdomsförbund, Erik Berg, att regeringen pausar alla förhandlingar tills dess att SD lagt ned sin “trollfabrik”.

ANNONS

Liberalernas oppositionsborgarråd i Stockholm, partistyrelseledamoten Jan Jönsson, har liknande krav.

Jag tycker att man ska vara så tuff i det här läget så att man säger att det inte finns några frågor att förhandla om tills vi har fått klarhet i vad SD tänker göra åt det här och ser till att det faktiskt upphör, säger han till Expressen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS