News55

Pensionärer lär ungdomar om livet och om golf

En äldre kvinna lär en ung pojke spela golf. I ett projekt i Ängelholm får ungdomar en golfspelande pensionär som fadder och utan kostnad bli medlem i en golfklubb och lära sig spela golf
I ett projekt i Ängelholm får ungdomar en golfspelande pensionär som fadder och utan kostnad bli medlem i en golfklubb och lära sig spela golf. (Foto: Pexels)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 21 maj 2024Publicerad: 21 maj 2024

På en golfklubb i Ängelholm får ungdomar från ekonomiskt svaga områden helt gratis lära sig att spela golf, de får också en golfspelande pensionär som fadder.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Projektet Aktiv unga riktar sig till barn och unga i ekonomiskt svaga bostadsområden i skånska Ängelholm, det rapporterar Sveriges Radio.

Det här är andra året som Ängelholms golfklubb låter unga mellan 12 och 17 år lära sig spela golf helt gratis, det framgår av ett pressmeddelande.

De som deltar får fritt medlemskap i klubben och de får låna utrustning. Projektet genomförs med stöd från Munka Grodden, Drivkraft Ängelholm, Stiftelsen Gripen, Ängelholmshem, Backahill, Säkra och Overgaard Solutions.

Projektet innebär inte bara att de som deltar får spela golf gratis utan också att de får en golfspelande pensionär som fadder.

Caroline Benson från Ängelholmshem berättar att faddern även kan stötta ungdomarna i livet och inte bara i själva golfspelandet, hon menar att det ger flera fördelar än bara att lära sig spela golf.

Hon berättar att golfklubben har seniora spelare som går in och stöttar och välkomnar ungdomarna in i föreningen.

Förutom att ungdomarna lär sig spela golf, som kanske blir ett intresse de fortsätter med, menar Caroline Benson att de också får en vettig, trygg vuxen som kanske kan bli en stabil punkt i vardagen.

“Jag tror det är utbyte på båda hållen, kidsen bidrar med glädje, nyfikenhet och kanske lite energi och de lite äldre får dela med sig av all deras kunskap och insiktsfullhet”, säger hon till Sveriges Radio.

ANNONS

Extremväder stora problem för golfklubbar

Golfhål begravdes under sand eller tonvis med sten och tång. Några av Sveriges mest havsnära golfbanor fick stora skador under ovädret Babet.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS