News55

Polis sköt när man greps efter mordförsök

Artikelbild
Polisen avlossade skott i samband med gripandet av en man i 35-årsåldern som misstänks för att ha svårt knivskadat en man i Upplands Väsby. Arkivbild. (Foto: Henrik Montgomery/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 16 apr. 2024Publicerad: 16 apr. 2024

Sent på måndagskvällen fick polisen larm från ett socialt boende i Upplands Väsby norr om Stockholm om en man som betedde sig hotfullt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

När polisen kom till boendet hittade de en person som var svårt knivskadad och fördes till sjukhus med ambulans.

Den misstänkte gärningspersonen hade då redan lämnat eller lämnade i samband med att vi kom dit, säger Stockholmspolisen presstalesperson Daniel Wikdahl.

Polisen inledde jakt på den misstänkte med hjälp av både helikopter och hundpatruller och hittade honom i närheten av boendet.

I samband med gripandet avlossas, i vart fall, varningsskott. Personen, som är i 35-årsåldern, träffas inte av något skott, säger Daniel Wikdahl.

Den misstänkte har dock en huvudskada som han ådragit sig på oklart sätt och fördes därför till sjukhus för kontroll.

Tidigt på tisdagsmorgonen hade polisen fortfarande avspärrningar på brottsplatsen och på platsen där mannen greps samt på en plats där det gjorts beslag.

Händelsen rubriceras som försök till mord.

Polisens vapenanvändning vid händelsen har anmälts till avdelningen för särskilda utredningar enligt rutin, skriver polisen på sin hemsida.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS