News55

Skyltkupp mot den unga generationen

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 15 feb. 2016Publicerad: 15 feb. 2016

För en vecka sedan gick Lars Sylvan, 73, förbi en trafikskylt han inte tidigare sett i Söderköping. I stället för att bilisterna varnas för lekande barn poängterar skylten att bilisterna kan köra som de vill eftersom barnen ändå är "hemma och spelar på iPaden".

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

SÖDERKÖPING. – Jag såg den förra söndagen när jag passerade och tyckte att den såg välgjord ut, dessutom har jag ju barnbarn som gillar att spela på paddor så jag känner igen det lite, säger Lars Sylvan, till News55.

      LÄS MER: Pensionärerna bakom skylten: “Alla gamla borde leka lite mer”

Vem som snickrat upp skylten vet han inte, men i morse var den fortfarande kvar på Bergsvägen, i kvarteret Hammaren på Dockgärdet. Det är en ganska lugn gata, säger han, mest med gång- och cykeltrafik. Med tanke på att skyltens existens har börjar cirkulera i media kanske den snart blir bortplockad.

Personen bakom skylten ännu okänd

– Ja, det är väl egentligen inte tillåtet att sätta upp egna trafikskyltar. Det är väl någon som bor i området som satt upp den kan jag tänka mig, säger Lars Sylvan.

Och om budskapet är en pik mot den nya generationens fokus på mobila enheter är också oklart. Ännu har ingen gett sig tillkänna som skyltens skapare.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS