News55

SPF Seniorerna uppmanar Handelsbanken: ändra beslutet

Artikelbild
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 09 okt. 2015Publicerad: 09 okt. 2015

I ett öppet brev uppmanar SPF Seniorerna Handelsbanken att stoppa beslutet om att slopa stora delar av kontanthanteringen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I brevet, som är undertecknat SPF Seniorernas ordförande Christina Rogestam, står det bland annat:

“För många av våra medlemmar och för våra över 800 föreningars aktiviteter är rätten att kunna använda kontanter viktig. Beskedet att ni nyligen har beslutat att dra in kontanthanteringen på nära vart sjätte av bankkontoren är mycket tråkigt och det berör många människor negativt”

      LÄS MER: Inga mer kontanter om bankerna får bestämma

Besöken på bankkontoren har ökat

Handelsbanken gick tidigare i veckan ut med beskedet att kontanthanteringen slopas på ungefär 70 kontor. Anledningen är att antalet besök på bankkontoren ökat som följd av sedelbytet.

“Detta borde inte ha kommit som en nyhet med den reklam som riksbanken gjorde inför sedelbytet där man väckte människors intresse för de nya sedlarna”, skriver SPF Seniorerna i brevet till Handelsbanken, och fortsätter:

“Argumentet med problem under några dagar i anslutning till sedelbytet låter för oss som en dålig ursäkt för att dra ner på kontantservicen. Som företrädare för 270.000 medlemmar, varav många är kunder i banken och har uppskattat er kontantservice, uppmanar jag er att ändra beslutet”.

      LÄS MER: Hon har 44 mil till banken

ANNONS

På Handelsbanken ska man under dagen skicka ett svarsbrev till SPF Seniorerna.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS