News55

Stal miljontals kronor från sin sjuka dotter – döms till fängelse

Artikelbild
STOCKHOLM 20160815
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 02 sep. 2016Publicerad: 02 sep. 2016

Föräldrarna hade hand om sin sjuka dotters ekonomi. Nu har det visat sig att de tömde hennes konto på 2,5 miljoner kronor för att använda själva.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var överenskommet att framförallt mamman skulle betala den sjuka dotterns räkningar samt kostnader som hade med hennes hästar att göra. Övriga uttag från dotterns konto har därmed skett olovligen.

Mamman har haft tillgång till dotterns bankdosa vilket gör att hon kunnat föra över pengar mellan konton samt haft tillgång till dotterns bankkort.

Döms till fängelse

Mellan 2005 och den 2014 har mamman olovligt fört över pengar till sitt eget bankkonto, betalat egna räkningar och köpt varor för 2,3 miljoner kronor. Mamman har även i samförstånd med pappan i familjen fört över sammanlagt nära en halv miljon kronor från dotterns bankkonto till hans bankkonto.

Familjen är hemmahörande i Västernorrland och mamman har nu dömts till två års fängelse för grovt bedrägeri. Pappan i familjen har dömts till ett års fängelse.

      LÄS MER: Kvinna stal 1,2 miljoner från 88-åring

Ansökte om lån i dotterns namn

Mamman har ansökt om lån från olika kreditinstitut vid 21 tillfällen mellan 2013 och 2014. Hon har vid dessa tillfällen utgett sig för att vara dottern genom att hon använt sig av dotterns personuppgifter, identitetshandlingar och kontaktuppgifter samt genom att använda sig av dotterns elektroniska bankidentitet. Hon lurade på det här sättet företrädare för kreditinstituten att bevilja henne lån om sammanlagt 35 000 kronor.

ANNONS

Tog pengarna i oförnuft

Mamman har erkänt att hon av ”oförnuft” har tagit en stor summa av pengarna det rör sig om. Föräldrarna ska nu betala ett skadestånd på drygt 2,5 miljoner kronor till sin dotter.

Dotterns syster har tidigare dömts för övergrepp i rättssak då hon hotade systern efter att föräldrarna polisanmälts för att ha länsat kontot.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

 

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS