News55

Tonåringar döms för sprängning i Uppsala

Artikelbild
Två tonåringar döms för att ha legat bakom en explosion i Lövstalöt norr om Uppsala i december. Arkivbild. (Foto: Fredrik Sandberg/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 09 apr. 2024

Två tonåringar döms för att ha legat bakom den kraftiga sprängningen i Lövstalöt utanför Uppsala i december. Sprängningen kopplas enligt åklagaren till den pågående gängkonflikten i Uppsala, rapporterar SVT Uppland. Larmet om en detonation i ett villaom…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Två tonåringar döms för att ha legat bakom den kraftiga sprängningen i Lövstalöt utanför Uppsala i december. Sprängningen kopplas enligt åklagaren till den pågående gängkonflikten i Uppsala, rapporterar SVT Uppland.

Larmet om en detonation i ett villaområde inkom till polisen vid 22-tiden lördagen den 2 december. Flera boende vittnade om en högljudd smäll och en enorm tryckvåg och framför allt ett hus fick stora skador.

En 15-åring greps när han flydde från brottsplatsen i en taxi och en 18-åring greps i Stockholm.

15-åringen döms nu för allmänfarlig ödeläggelse till sluten ungdomsvård i åtta månader, men frias för försök till mord. 18-åringen, som nu är 19, döms till fängelse i fyra år för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, medhjälp till allmänfarlig ödeläggelse och medhjälp till försök till allmänfarlig ödeläggelse.

De dömda tonåringarna ska tillsammans betala strax över 200 000 i skadestånd.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS