News55

Tummen upp för äldrematen i Kramfors

Artikelbild
FP föreslår en lagändring som innebör att hemtjänsten ska kunna laga maten på plats. ARKIVBILD.
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 09 feb. 2017

Den mat som serveras de äldre i Kramfors kommun ska inte bara vara god och näringsrik, den ska också bidra till ett socialt sammanhang. Och allt pekar på att kommunen har lyckats, det rapporterar tidningen Allehanda.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hela nio av tio av Kramfors äldre är mycket nöjda med den mat som serveras inom äldreomsorgen eller via hemtjänsten, det rapporterar tidningen Allehanda.

I en enkät om kosten för äldre i kommunen som skickas ut vartannat år framkommer att 94 procent av de svarande som befinner sig inom äldreomsorgen tycker att maten alltid eller ofta är god. 87 procent av de som får sin mat levererad av hemtjänsten tycker att maten alltid eller ofta är god.

– Siffrorna i sig är ju fantastiska, kommenterar kostchef Karin Lidén resultatet på kommunens hemsida.

      LÄS MER: Nu kan äldre få sin middag lagad hemma

Måltiderna ska vara något att se fram emot

Kostenheten i kommunen har tagit fram ett flertal riktlinjer som ska vara vägledande när kommunen arbetar med kosten för de äldre i Kramfors. Maten ska inte bara smaka gott och vara näringsrika, de ska också vara något att se fram emot och bidra till nya sociala band.

Enligt Karin Lidén vid kostenheten i Kramfors pågår nu en genomgång av rutiner och vilka av dessa som ska digitaliseras, allt för att ytterligare förbättra servicen för kommunens äldre.

– I rutinerna ser vi vad vi kan förbättra i hela kedjan från kök till bord, säger Karin Lidén.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS