News55

Ulf Brunnberg om Gösta Ekman: ”Vi separerade på ett väldigt konstigt sätt”

Artikelbild
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 04 juli 2017

I filmerna ”Jönssonligan” var de som ler och långhalm, Ulf Brunnberg och Gösta Ekman. Men vid Göstas begravning valde Ulf Brunnberg att inte närvara, det skriver Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I filmerna om ”Jönssonligan” var de oskiljbara som Sickan och Vanheden och letade sig in i svenska folkets hjärtan, men när det var dags att ta ett sista farväl av Gösta Ekman valde Ulf Brunnberg att inte komma till begravningen. Det berättar han i podcasten ”Nemo möter en vän” som Aftonbladet var först med att skriva om.

 – Vi separerade på ett väldigt konstigt sätt, säger Ulf Brunnberg om varför han uteblev.

– Björn (Gustafsson) och jag hade jobbat fram nya manus och bra stories, och så sa Gösta bara: ”Nej, jag vill inte göra det där mer”, berättar Ulf i podcasten.

      LÄS MER: De största svenska såporna

Ville göra en annan typ av film

Enligt Ulf ville Gösta göra en annan typ av film än den de skrivit ihop men säger också att det är ren spekulation från hans sida.

Gösta Ekman var med i fem filmer som ”Sickan” och efter hans avhopp gjordes ytterligare tre filmer där Ulf Brunnberg och Björn Gustafsson spelade huvudrollerna.

– Jag kan säga så här, att han (Gösta Ekman) var inte glad över att vi fortsatte. Och framför allt var han inte glad över att ha blivit ersatt och det kunde jag förstå. Men då kunde han ju lika bra kunna fortsätta, säger Ulf i podcasten.

ANNONS

     LÄS MER: Nytt hederspris till Gösta Ekmans minne

Sista gången de två sågs

Men dispyten kring filmerna är inte den enda anledningen till att Ulf inte dök upp på den gamle vännens begravning. I podcasten berättar Ulf att han är atesist och att han anser att man ska uppskatta människor medan de lever. Han säger även att han inte kände sig bekväm med att begravningen var ett offentligt sammanhang där media och andra kändisar närvarade.

Sista gången de båda sågs var på en lunch på stället där de brukade ses, restaurang Cassi i Stockholm.

– Man märkte åt vilket håll det gick. Han hade en timkalender med sig. Där hade han en lista med trettiofem namn. ”De är döda nu”. Han gick och lurade på sådana saker, säger Ulf Brunnberg.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS