News55

Upprepade fickstölder mot äldre Icakunder

Artikelbild
Hannes Dükler
Hannes Dükler
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 09 dec. 2015

Äldre kunder på Ica Kvantum i Falkenberg har vid ett flertal tillfällen drabbats av fickstölder den senaste veckan. Nu går butiken ut och uppmanar till varsamhet.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är främst äldre kunder som utsatts när Ica Kvantum i Falkenberg drabbats av upprepade fickstölder.

Det var i torsdags förra veckan som stöldvågen startade, skriver Hallands Nyheter. Under dagen anmäldes hela tre stölder och två dagar senare inträffade ännu en. I måndags var det dags igen med ytterligare två stölder.

Både plånböcker och väskor har stulits

På Ica Kvantum tror man att det är samma personer som varit inne och stulit av de äldre kunderna.

Stölderna har skett mellan kassorna och utgången, alltså i samband med att offren haft sina plånböcker framme. Det är både plånböcker och väskor som har stulits.

      LÄS MER: Ligan stal kort och 18 000 kronor från Inger, 65.

Nu går både Icabutiken och polisen ut med en varning om att hålla extra koll på sina tillhörigheter. Bland annat har personalen satt upp lappar i butiksentrén med varningar om stölderna och hjälper även de som handlar.

Håll avstånd till andra

ANNONS

– Om vi ser att någon i butiken inte har uppmärksamhet på sin handväska så säger vi till, säger Fredrik Lindahl till Hallands Nyheter.

Några av polisens tips på hur man undviker fickstölder: Hålla uppsikt över sina saker, gärna förvara värdesaker i innerfickor, hålla avstånd till andra för att undvika att en hand åker ner i en ficka och att hålla i plånboken om någon okänd kommer fram och vill prata.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS