News55

Veckans solstråle - Janne Schaffer

Artikelbild
Foto: Foto: Johan Engman / SCANPIX samt News55
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 25 sep. 2015

70 år på jorden, 45 år på scenen, men inte över 50 000 kronor rikare som han skulle kunnat vara - eftersom han skänkt pengarna till UNHCR. Veckans solstråle, om du frågar oss, är utan tvekan gitarristen och kompositören Janne Schaffer.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är inte alla som får äran att hålla jubileumskonserter. Och ännu färre är väl de som väljer att skänka överskottet – drygt 51 000 kronor – som konserten drar in. Men Janne Schaffer, som i torsdags fyllde 70 år, är just den som är den.

– Jag är så glad och vill tacka de nästan 600 personer som kom och förgyllde tillställningen. Jag vill förstås också tacka de musiker, artister och tekniker som tillsammans med publiken gjorde det till en oförglömlig upplevelse, sa han i ett pressmeddelande.

Överskottet valde Schaffer att skänka till FN:s flyktingorgan UNHCR, ett initiativ som hyllades av många, bland annat på sociala medier.

Skulle någon ändå undra om Janne Schaffer är en sådan imponerande karaktär med en så storslagen karriär, är det bara att läsa vad vännerna Ted Åström och Lasse Åberg hade att säga om honom, hans födelsedag till ära.

Och grattis Janne, säger förstås även vi!


Det här tycker News55 var veckans solstråle – det vill säga en nyhet som mitt i allt elände ändå skänker lite glädje och hopp. Vilken nyhet gjorde dig extra glad den här veckan? Tipsa oss gärna, nu och framöver. Lämna en kommentar under artikeln, skriv till oss på Facebook eller mejla oss på [email protected]

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS