News55

Pensionär gömde knark i frysen – förlorar sitt hyreskontrakt

pensionär tvingas flytta
Pensionär förlorar sitt hyreskontrakt efter att polisen funnit knark i lägenheten. Foto: Henrik Montgomery / TT
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 03 juni 2024Publicerad: 03 juni 2024

En tidigare ostraffad pensionär tvingas lämna sitt hem efter polisens narkotikabeslag. Det rapporterar Hem & Hyra

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En 76-årig kvinna i Burlövs kommun förlorar sitt hyreskontrakt efter att polisen hittade drygt 24 kilo amfetamin i hennes lägenhet. Narkotikan var gömd bland matförpackningar i frysen samt i en garderob.

Polisen slog till mot lägenheten vintern 2022 efter en tids spaning. En blå påse i frysen väckte deras intresse, och vid närmare undersökning fann de flera påsar med vitt pulver. Totalt hittades narkotika till ett värde av fem miljoner kronor samt en pistol gömd bakom ett skåp.

“Vi är av uppfattningen att hon förvarat narkotikan. Sedan finns inga tydliga indikationer på att hon varit drivande i det här. Det som påstås är att hon gjort det här tillsammans med sin son”, berättade kammaråklagare Anna Edebalk till Sydsvenskan, i samband med åtalet förra året.

Pensionär tvingas lämna sitt hem efter 30 år

Kvinnan har nekat till brott och påstått att hon trodde att påsarna i frysen innehöll grönsaker. Hon har kämpat för att behålla sitt hyreskontrakt men hyresnämnden hänvisar till den tidigare domen som fastslog att hon gjort sig skyldig till grovt narkotikabrott.

Nämnden konstaterar också att inget tyder på att kvinnan har blivit tvingad att förvara narkotikan. Hyresnämndens beslut baseras på den påverkan som brottslig verksamhet har på omgivningen och risken för obehag hos grannarna.

Den 76-åriga kvinnan tvingas lämna sin lägenhet efter nästan tre decennier som hyresgäst.

Polisen ser ett mönster

ANNONS

Polisen har noterat ett mönster där kriminella använder ostraffade hyresgäster som målvakter för att förvara narkotika och vapen.

“Vi ser detta tydligt. För att försvåra för oss så vill man inte att tongivande personer som vi redan känner till står på hyreskontrakten. De vill inte synas. Det kan istället vara tjejer som inte är kopplade till dem eller anhöriga som står på kontraktet”, säger Mats Karlsson, chef på polisens underrättelseenhet i region syd, till Hem & Hyra.

Läs vidare:

Här är kommun där äldre kan få chockhöjd hyra

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS