News55

Dömdes för sexuellt ofredande - nu lämnar han SD

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 19 mars 2022

En parlamentariker för Sverigedemokraterna har dömts för sexuellt ofredande och nu meddelar partiet att han lämnar SD.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I november 2018 dömdes Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Peter Lundgren i hovrätten för sexuellt ofredande mot en av sina partikamrater. Eter samtal med paritet så meddelar man nu att han lämnar SD. Aftonbladet rapporterar dock att han kommer att fortsätta som partilös ledamot i parlamentet. Såhär kommenterar partiets pressekreterare beslutet: 

”Efter samtal med Peter Lundgren har vi kommit fram till att domen i hovrätten gör det omöjligt för honom att företräda Sverigedemokraterna. Han kommer därmed att lämna sitt medlemskap i partiet” 

Lundgren fortsätter att hävda att han är oskyldigt dömd och att han därför väljer att överklaga beslutet i Europadomstolen. Högsta domstolen meddelar att att de sagt nej till en prövning. Till TT säger Peter Lundgren såhär om beslutet:  

”Då jag inte vill att mitt fortsatta medlemskap ska påverka partiet har jag beslutat mig för att lämna Sverigedemokraterna. Jag kommer nu att överklaga till Europadomstolen och söka upprättelse den vägen. Min bestämda uppfattning är att jag är oskyldigt dömd. Resterande mandatperiod fortsätter jag som partilös ledamot”.

Författare: Jessika Bouveng

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS