News55

SVT om kärleksfiaskot: "Ett misslyckande"

Otti Haukebö, känd från "Hotell Romantik" i SVT, har gått bort.
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 01 juni 2022

SVT är självkritiska efter den senaste säsongen av det populära programmet. Utfallet blev inte vad man hoppats på. Det rapporterar Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

SVT:s senaste säsong av dejtingprogrammet “Gift vid första ögonkastet”, där främlingar gifter sig med varandra, har just avslutats och resultatet blev inte som förväntat. Ett par, Louise och Jonas, valde först att fortsätta med sitt äktenskap, men efter ett halvår gick de skilda vägar.

Ett annat par sa nej till varandra i slutet av experimentet, medan de andra två paren inte ens kom så långt. De skildes åt redan innan säsongen var slut. Deltagaren Jonas Strömqvist ångrar att han inte avbröt tidigare, har han berättat för Aftonbladet.

Christina Hill, ansvarig utgivare för programmet, har blandade känslor kring årets “Gift vid första ögonkastet”.

– Rent tv-mässigt är vi jättenöjda med casten. De har varit fantastiska. Det var jättefint innehåll och det har väckt så mycket intressanta diskussioner – mer än någonsin. Så det är jag jättenöjd med, säger hon till tidningen.

– Sen är det klart att vi inte är nöjda med utfallet. Det blev bara ett ja och det är klart att det inte är bra nog, fortsätter hon.

Eftersom flera deltagare valde att hoppa av under programmet betraktar hon säsongen som ett misslyckande.

– Jag tycker det är bekymmersamt om deltagare känner så starkt att de inte vill göra färdigt experimentet. Vi har tidigare haft deltagare som sagt att de inte orkar mer och har velat hoppa av. Då har det nästan alltid gått att ändra, och nästan alltid har de i efterhand sagt ”vilken tur att jag inte hoppade av”. Men den här gången, när framför allt ett par hoppade av tidigt, måste det ses som ett misslyckande. Både i matchningen och hanteringen. Vi pratar mycket om vad vi kan göra så det inte händer igen.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS