News55

SVT-stjärna hemlighöll dödlig sjukdom

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 13 apr. 2022

En programledare i SVT höll sjukdomskampen hemlig och dog månader efter det tunga beskedet. Det rapporterar Nöjeslivet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Jan Trolin såg ut att ha en lysande karriär framför sig. Han debuterade som programledare för Unga tvåan 1988 och två år senare programledde han SVT:s första direktsända sommarlovsprogram Sommarlov, tillsammans med Gila Bergqvist och Ellinor Persson.

Trolin kom även att leda klassiska program som Vi i femman och Kosmopol. Men när han och Ellinor Persson skulle leda den nya satsningen Zapp hände något. Jan Trolin insjuknade plötsligt i samband med en reportageresa till Indien, skriver Nöjeslivet.

Trolin blev inlagd på sjukhus och fick veta att han hade hjärtproblem. Programledaren dök dock snabbt upp på inspelningarna igen efter att ha skrivit ut sig själv från sjukhuset. Men produktionen fick sätta stopp.

– Han var absolut inte återställd, han kunde knappt gå. Han var helt grå i ansiktet och flåsade. Då sa de att ”du måste bli frisk innan du kan jobba”. Han tyckte att det var ett hårt slag. Det här var en jättejobbig period. Han ville komma tillbaka samtidigt som vi alla såg att han var långt ifrån återställd. Han tyckte att jag hade svikit honom, att jag skulle ha fajtats för att han skulle få komma tillbaka. Men det kunde jag inte för han var verkligen sjuk, berättar Ellinor Persson för Expressen.

Programledaren dök aldrig upp i tv-rutan igen efter det. Ett år senare läggs Trolin in på sjukhus igen och får beskedet att han drabbats av en hjärntumör. Under den här tiden håller han sjukdomskampen hemlig och berättar bara om beskedet för de allra närmaste.

Två månader efter diagnosen avlider Jan Trolin efter en misslyckad strålbehandling. Han dog 1995 och blev endast 26 år.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS