News55

Clooney till Biden: Hoppa av valet

Artikelbild
Senatorn Michael Bennet som företräder Demokraterna i USA:s senat. Arkivbild. (Foto: Mark Schiefelbein/AP/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 10 juli 2024Publicerad: 10 juli 2024

Allt fler röster höjs för att Joe Biden ska hoppa av höstens amerikanska presidentval. Senast i raden: George Clooney.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Jag tror på honom, men den enda strid han inte kan vinna är den mot tiden”, skriver skådespelaren i The New York Times.

Efter president Joe Bidens hårt kritiserade debattinsats mot Donald Trump i slutet av juni har många anhängare börjat tvivla på hans förmåga att vinna höstens val mot Donald Trump.

På onsdagen kom den hittills mest namnstarka profilen att uppmana Biden att låta någon annan ta fajten om Vita huset i november.

Skådespelaren, producenten och regissören George Clooney höll för bara någon vecka sedan en stor insamling i Hollywood för Biden – en av många han har varit värd för – men uppmanar nu presidenten att tänka om.

“Joe Biden är en hjälte, han räddade demokratin 2020. Han måste göra det igen år 2024”, skriver Clooney i en debattartikel i The New York Times.

Ignorerat tecknen

Han beskriver i texten hur han “älskar” Biden och ser honom som en vän, men också hur han reagerat på Bidens åldrande under insamlingen i juni, och att ingen kan vinna över tidens tand.

“Jag har varit demokrat hela mitt liv, det är inget jag döljer. Jag är stolt över det mitt parti och står för”, skriver han vidare och konstaterar:

ANNONS

“Vi har alla varit så rädda för utsikten av ett andra presidentskap för Donald Trump att vi har valt att ignorera alla varningstecken.”

Clooney uppmanar de högst uppsatta demokraterna i Washington att agera och be presidenten stiga åt sidan.

Pelosi: Upp till honom

Bara timmar innan artikeln publicerades kom den första uppmaningen från en demokratisk senator, Michael Bennet från Colorado.

Det handlar inte om politik, det är en moralisk fråga som framtiden för vår nation, sade han i en intervju med CNN på tisdagskvällen.

Under onsdagen sade Nancy Pelosi, tidigare talman i representanthuset, att beslutet bara kan fattas av Biden själv.

Vi uppmuntrar alla honom att göra det, för tiden börjar rinna ut, sade hon till MSNBC utan att vilja uppge var hon står i frågan.

Biden själv har avvisat alla avgångskrav och meddelat att han fortsatt ser sig själv som den mest kvalificerade kandidaten.

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS