News55

Dementa får egen kassa i matbutiken

Artikelbild
A shopper carries a Tesco supermarket bag in London, Monday, Sept. 22, 2014. Tesco, Britain's largest retailer by revenue, has suspended four executives and launched an accounting investigation after admitting that its half-year profit was overstated by 250 million pounds ($407 million). (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) / TT / kod 436
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 20 jan. 2017

En matbutik i Skottland värderar sina kunder högt. Alla kunder. De har nämligen skapat en speciell kö i butiken för människor med speciella behov, som till exempel Alzheimer.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I staden Forres i Skottland har en Tesco-butik skapat en egen kassa för personer med speciella behov, detta i samarbete med Alzhemier Scotland, något BBC rapporterar om.

– Vi vill att de ska känna sig bekväma och kunna handla i sin egen takt, säger butikens biträde Kerry Speed till BBC.

Hon fortsätter:

– Jag upptäckte att människor som lever med demens kan känna sig pressade när de kom fram till kassan och det slog mig att kanske även andra personer kunde känna samma sak.

Reaktionerna har varit mycket positiva, och även om det bara är en liten gest till sina kunder hoppas Kerry Speed att det ska göra skillnad.

– Vi välkomnar det här pilotprojektet. Jag hoppas att det ska hjälpa personer som lider av demens att känna sig oberoende och trygga med att handla, säger Wendy Menzies från Alzheimer Scotland.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS