News55

Det här störs svenskarna mest av på semestern

Artikelbild
MALAGA 20150619
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 06 apr. 2016

Paxade solstolar och barnskrik toppar listan på störande semestermoment, visar en ny novusundersökning. – Det är inte populärt bland svenskarna att andra gäster på hotellet tar för sig på deras bekostnad eller inte visar hänsyn, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket privatresor.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Är det okej när andra gäster paxar solstolar med sina handdukar tidigt på morgonen för att sedan gå iväg och exempelvis äta frukost?

      LÄS MER: Madeleine blåste kändisfotograferna – lade ut egna semesterbilder

Högljudda barn stör

Det tycker inte 23 procent av de svenskar som i en ny novusundersökning beställd av Ticket svarar att just paxandet av solstolar är en av de saker som stör dem mest på semestern.

      LÄS MER: Ny bluffvåg – de ber dig betala semesterboendet i förskott

Lika många tycker att högljudda, skrikande barn är det värsta störningsmomentet.

– Det är inte populärt bland svenskarna att andra gäster på hotellet tar för sig på deras bekostnad eller inte visar hänsyn, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor, i ett pressmeddelande.

Fler bokar “vuxenhotell”

ANNONS

Nummer tre på störningslistan, med 14 procent av rösterna, är festande ungdomar.

      LÄS MER: Därför beundrar jag svenska pensionärer på solkusten

Att svenskarna stör sig på både det ena och det andra under semestern har lett till att så kallade koncepthotell växer i popularitet.

– Vi ser att fler kunder efterfrågar koncepthotell, särskilt bland par som åker utan barn på semestern. Genom att boka ”vuxenhotell” för par utan barn slipper de både barnskrik och skvätt från lekande barn i poolen, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Boendet i sig också störande

Själva boendet är viktigt för svenskarna och att det är störande när hotellet inte lever upp till standarden tycker 39 procent av de svarande. Dålig mat stör 38 procent och dåligt städade rum (34 procent) är nästan lika irriterande.

      LÄS MER: Ulf Elvings 10 underbara skäl att älska Thailand

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS