News55

Detta tycker svenskarna är viktigast på frukostbordet under semestern

Artikelbild
STOCKHOLM 20140204
Gabriella Lahti
Gabriella Lahti
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 03 maj 2016

Det viktigaste för en lyckad hotellfrukost är att det finns riktigt gott kaffe. Det säger 23 procent av svenskarna i en ny Novus-undersökning.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

News55 har tidigare skrivit om vad svensken stör sig mest på under semestern. Enligt en färsk Novus-undersökning beställd av Ticket visar det sig att svensken även blir påverkad av den frukost som serveras.

      LÄS MER: Det här störs svenskarna mest av på semestern

Gott kaffe är absolut viktigast för en lyckad hotellupplevelse anser 23 procent av de svarande svenskarna. Andra viktiga ingredienser är frukt, äggröra och bacon. Bara sju procent tycker att ekologiskt är viktigast.

Ett kaffeälskande folk

– Svenskarna är ett kaffeälskande folk och därför tycker de att gott kaffe är allra viktigast på hotellfrukosten, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor, i ett pressmeddelande.

– Frukosten är ofta är det sista man gör innan man checkar ut och därför påverkar den även helhetsupplevelsen av hotellet.

      LÄS MER: Madeleine blåste kändisfotograferna – lade ut egna semesterbilder

Korvar oviktigt

ANNONS

Att det serveras korvar ligger i botten på listan, precis som behovet av morgontidningar. Grönsaker och flingor finns det inte heller något större intresse för.

      LÄS MER: Ny bluffvåg – de ber dig betala semesterboendet i förskott

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS