News55

Flera döda på Engelska kanalen

Artikelbild
Händelsen sker samtidigt som Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak vill avskräcka den farliga flyktingsmugglingen över Engelska kanalen. Bild på människor som tros vara migranter som förs till Dover i England. (Foto: Gareth Fuller/PA via AP/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 23 apr. 2024Publicerad: 23 apr. 2024

Fem personer, varav ett barn, omkom när de försökte passera Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien, meddelar franska myndigheter. Det sker bara timmar efter att det brittiska parlamentet godkänt det kontroversiella lagförslaget om migrantflyg till Rwanda.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Myndigheter såg flera båtar fyllda med migranter utanför kusten som försökte lämna tidigt på morgonen, enligt ett uttalande.

Flera fartyg från den franska marinen ingrep för att rädda människor i “en mycket överfylld båt med fler än hundra människor ombord”.

“De räddade flera människor, men tyvärr har fem personer dött”, meddelas i uttalandet.

Storbritanniens parlament har röstat för att skicka vissa migranter till Rwanda. Den brittiske premiärministern Rishi Sunak ser det som ett försök att uppfylla vallöftet “stoppa båtarna”, alltså att avskräcka den livsfarliga flyktingsmugglingen över Engelska kanalen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS