News55

Knivman i Sydney var psykiskt sjuk

Artikelbild
Sex personer dödades av en man som gick runt och angrep folk med kniv i ett köpcentrum i Sydney på lördagseftermiddagen. (Foto: Rick Rycroft/AP/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 14 apr. 2024Publicerad: 14 apr. 2024

Den man som gick till anfall med kniv i ett köpcentrum i Sydney på lördagen bedöms inte ha drivits av något särskilt motiv eller ideologi.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vi vet att gärningsmannen i fråga var psykiskt sjuk, säger Anthony Cooke, biträdande polischef i delstaten New South Wales.

Mannen dödade sex personer och skadade fler när han gick omkring i det stora köpcentrumet Westfield Bondi Junction i östra Sydney på lördagseftermiddagen. Sedan sköts han till döds av en polis.

Gärningsmannen identifieras som en 40-årig man från Queensland, som saknade fast adress och som haft kända psykiska problem sedan länge. Hans föräldrar har gått ut med en ursäkt till alla drabbade – och uttalat stöd för den kvinnliga polis som sköt deras son till döds, med hopp om att hon mår bra under omständigheterna.

En av personerna som dödades var en 38-årig kvinna, vars nio månader gamla barn också skadades och ännu vårdas på sjukhus.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS