News55

Sjojgus efterträdare vill se "minimala förluster"

Artikelbild
Tillträdande försvarsminister Andrej Belousov i möte i Kreml med president Vladimir Putin i november 2023, då Belousov var vice premiärminister. (Foto: Gavriil Grigorov/AP/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 14 maj 2024Publicerad: 14 maj 2024

Rysslands tillträdande försvarsminister Andrej Belousov har för första gången sedan han utsågs till den nya positionen av president Vladimir Putin i söndags uttalat sig om kriget i Ukraina.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den viktigaste uppgiften är naturligtvis fortfarande att uppnå seger och se till att de militärpolitiska målen för den särskilda militära operationen, som fastställts av presidenten, uppnås. Jag vill i detta avseende betona: med minimala mänskliga förluster, säger Belousov i ett anförande till ryska parlamentariker.

Moskva har sällan uttalat sig om de förluster som landet lidit under kriget, som fortfarande kallas för en “särskild militär operation” av Kreml.

Antalet stupade soldater är inte känt, men flera bedömare och västerländska underrättelsetjänster uppskattar att det är flera tiotusentals.

Belousov, som efterträder Sergej Sjojgu efter tolv år på posten, väntas väljas in officiellt i rollen under tisdagen. Han var tidigare vice premiärminister och har främst beskrivits som en erfaren ekonom.

Sjojgu flyttas till en annan hög position, som generalsekreterare för det nationella säkerhetsrådet.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS