News55

Skräckflyget: 100 skadade – 20 på intensiven

Artikelbild
Räddningspersonal i Bangkok sedan ett Singapore Airlines-plan fått nödlanda i den thailändska huvudstaden efter kraftig turbulens. (Foto: Sakchai Lalit/AP/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 22 maj 2024Publicerad: 22 maj 2024

En 73-årig man omkom och över 100 skadades i kraftig turbulens under en flygning mot Singapore på tisdagen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Dagen efter får 20 personer fortsatt intensivvård i Bangkok, enligt sjukhus i staden.

Ett hundratal omskakade passagerare och besättningsmedlemmar landade på onsdagen i Singapore efter skräckresan från London, som slutade med en nödlandning i Thailands huvudstad Bangkok. Lättade anhöriga mötte upp med kramar.

Vissa resenärer är kvar på sjukhus i Bangkok. Sent på tisdagen sades över 70 av drygt 100 skadade personer få fortsatt vård, sex av dem med allvarliga skador. På onsdagen uppgav två sjukhus i staden att 20 personer intensivvårdas. De kommer bland annat från Storbritannien, Australien, Nya Zeeland och Singapore.

Blödande öron

Boeingplanet från Singapore Airlines råkade ut för plötslig och extrem turbulens när det närmade sig Myanmars luftrum på tisdagen. Passagerare har beskrivit kaosartade scener ombord: saker som kastades runt, människor som skrek i panik och medresenärer med blödande öron och huvudskador.

En passagerare berättar att de kastades runt i kabinen så våldsamt att det blev märken i taket. På bilder inifrån planet syns mat, dryckesflaskor och bagage utspritt över kabinen. Från taket dinglar syrgasmasker.

Ska utredas

På tre minuter uppges planet ha sjunkit runt 1 800 meter.

ANNONS

Under de sekunder planet sjönk skreks det förfärligt, säger passageraren Andrew Davies till BBC Radio.

Tidiga uppgifter i thailändska medier gjorde gällande att ytterligare en person från olycksplanet avlidit på sjukhus, uppgifter som dock inte bekräftats officiellt.

Enligt flygexperter är det ovanligt att turbulens leder till så omfattande skador som på Singapore Airlines-planet. Händelsen ska utredas av singaporianska myndigheter.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS