News55

Trumps förra finanschef får fängelsestraff igen

Artikelbild
Allen Weisselberg, tidigare finanschef för expresident Donald Trumps familjeföretag Trump Organization, fotograferad i en domstol i New York i mars. Arkivbild. (Foto: Curtis Means/AP/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 10 apr. 2024

Fem månader bakom lås och bom. Allen Weisselberg, tidigare finanschef för familjeföretaget Trump Organization och en person som anses stå expresident Donald Trump nära, får ännu ett fängelsestraff. Den här gången döms 76-åringen för mened i vinterns civ…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den här gången döms 76-åringen för mened i vinterns civilrättsliga bedrägerirättegång mot Trump och hans söner. I rättegången fälldes Trump, som sannolikt blir Republikanernas kandidat i höstens presidentval, för att bland annat ha blåst upp värdet på sina fastigheter. Inför rätten hävdade Weisselberg att han inte visste hur det kom sig att Trumps penthousevåning i finansiella dokument beskrevs som nära tre gånger så stor som den i själva verket är.

Därefter har Weisselberg erkänt sig skyldig till två fall av mened.

I fjol avtjänade Weisselberg, som arbetat för familjen Trump i nära 50 år, ett fängelsestraff på 100 dagar. Detta för att ha låtit bli att betala skatt på förmåner som boende i hyresfria lägenheter och bruk av lyxbilar.

Weisselberg har nu pensionerat sig i Florida men måste återvända till New York och det ökända fängelset på Rikers Island. Hans advokatkostnader betalas av Trump Organization.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS