News55

Veckans solstråle: "Vi gör vad vi kan" till förmån för flyktingar

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 04 sep. 2015Publicerad: 04 sep. 2015

De började med sin insamling på onsdagsmorgonen. Vid lunchtid hade de fått in 10 000 kronor. På fredagseftermiddagen nådde de 7 miljoner. De samlar in pengar och kläder till syriska flyktingar på den grekiska ön Lesbos.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vi gör vad vi kan heter insamlingen som startades av femton kvinnor i Stockholm, och responsen har varit enorm.

– Jag är ledsen, men vi hinner inte med några intervjuer. Vi måste jobba, säger föreningens presskontakt Johanna Swanberg till News55 när vi ringer upp.

Förutom pengar till de behövande på den grekiska ön Lesbos vill de ha hygienartiklar, kläder, sovsäckar och liggunderlag. Däremot inga leksaker eftersom barnen ändå ska flytta, förhoppningsvis snart.

      LÄS MER: Nu lanserar vi Veckans solstråle för att sprida lite glädje och hopp

Insamlingen sker i Stockholm, men hela Sverige är engagerade. Lastbilar kommer från Linköping, containers fylls i Malmö och över hela Sverige kommer propåer om var de kan lämna sina kläder till föreningen.

Föreningen samarbetar nu med andra hjälporganisationer på Lesbos. Och en mängd svenska och utländska turister hjälper till med hjälparbetet. När föreningen startade hade de väntat sig en tiondel av de pengar som de nu samlat in.

 


ANNONS

Det här tycker News55 var veckans solstråle – det vill säga en nyhet som mitt i allt elände ändå skänker glädje och hopp om mänskligheten. Vilken nyhet gjorde dig extra glad den här veckan? Tipsa oss gärna, nu och framöver. Lämna en kommentar under artikeln, skriv till oss på Facebook eller mejla oss på [email protected]

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS