A-
A+

El-Haj i stor intervju efter månaders tystnad

'Jag är ledsen över att fokuset på mitt deltagande i konferensen har skadat Socialdemokraterna. Men det här handlar om min identitet, om mitt dna, om min familjs existens,' säger El-Haj till DN. Arkivbild.
"Jag är ledsen över att fokuset på mitt deltagande i konferensen har skadat Socialdemokraterna. Men det här handlar om min identitet, om mitt dna, om min familjs existens," säger El-Haj till DN. Arkivbild.
PolitikTT

Riksdagsledamoten Jamal El-Haj (S) höll tal på en palestinsk konferens i Malmö maj förra året. Konferensen har beskrivits som en "Hamaskonferens" och konferensens ordförande sitter häktad i Nederländerna misstänkt för att ha samlat in pengar till terrorstämplade Hamas.

Sedan maj har trycket ökat mot El-Haj och Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson har vid många tillfällen fått försvara sin partikollega.

Nu bryter han nu tystnaden.

Jag är ledsen över att fokuset på mitt deltagande i konferensen har skadat Socialdemokraterna. Men det här handlar om min identitet, om mitt dna, om min familjs existens. Att inte delta hade varit att svika mig själv, min familj och hela det palestinska folket, säger han i en intervju med Dagens Nyheter.
Jag har dåligt samvete gentemot mitt parti. För att de måste försvara mig som de har tvingats göra.

Han har anklagats för att ha kopplingar till Hamas, trots att han själv hävdat motsatsen. I ett inlägg på X anklagade riksdagsledamoten Fredrik Kärrholm (M) El-Haj för att vara en "säkerhetsrisk" och att han "sprider desinformation". Inlägget polisanmäldes, men förundersökningen lades ner.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.