A-
A+

Isaks tränare: "Verkar vara en lättare ljumskskada"

Alexander Isak. Arkivbild.
Alexander Isak. Arkivbild.
FotbollTT

Alexander Isaks skadeproblem fortsätter.

Landslagsanfallaren tvingades kliva av kort före pausen i Newcastles segermatch mot Aston Villa.

Förhoppningsvis får vi tillbaka honom så snabbt som möjligt, säger managern Eddie Howe.

Newcastle tillhörde den absoluta toppen av Premier League förra säsongen och knep en plats i Champions League. Ambitionen var att minst upprepa den prestationen. Men få klubbar har drabbats lika hårt av skador som Newcastle – och Alexander Isak är en av många som drabbats.

Jag har vant mig, vi har haft otur med skador hela säsongen. Det har varit en enda lång räcka, säger Eddie Howe till tidningen Newcastle Chronicle.

Alexander Isak missade flera matcher under ett månadslångt uppehåll i höstas på grund av en ljumskskada. Trots den frånvaron har han producerat tio mål på 17 matcher.

Enligt uppgifter från klubben och Newcastle Chronicle dras Isak med nya ljumskproblem, men av allt att döma inte av den allvarliga art som i november.

Förhoppningsvis får vi tillbaka honom så snabbt som möjligt, sade Howe på presskonferensen efter 3–1-segern på Villa Park.
Vi hoppas att det inte är en allvarlig skada, det ser inte så illa ut men det är för tidigt att säga något och vi behöver en korrekt diagnos.

Efter 22 spelade omgångar av 38 ligger Newcastle på sjunde plats, 16 poäng bakom ledande Liverpool och med nio poäng upp till Aston Villa som just håller den fjärde och sista platsen till Champions League.

På lördag möter Newcastle Luton på hemmaplan, högst troligt utan Alexander Isaks medverkan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.