A-
A+

Ny svensk pallplats i puckelpist – Gravenfors tvåa

Svensken Filip Gravenfors i samband med helgens tävlingar i Kanada.
Svensken Filip Gravenfors i samband med helgens tävlingar i Kanada.
PuckelpistTT

Svensken Filip Gravenfors tog helgens andra pallplats när han slutade tvåa i parallellpuckel i världscuptävlingen i kanadensiska Val Saint-Côme.

Det känns superbra, säger han.

Svensken var först i mål i finalen men hemmaåkaren Mikael Kingsbury stod ändå som segrare i finalen tack vare domarsiffrorna 19–16.

Jag var lite tröttare i dag men försökte bara ta med mig "feelingen" från i går. Efter finalåket var jag lite osäker, det var ett väldigt bra åk men jag hade en lite tyngre landning där nere vilket jag också vet att man inte ska ha, eller man vill inte ha det, men jag är väldigt nöjd över att jag fick ner ett sånt bra åk mot honom (Kingsbury), säger Gravenfors.

Efter gårdagens tredjeplats i singeltävlingen är han på tredje plats i den sammanlagda ställningen i såväl parallellcupen som den totala världscupen (singelpuckel plus parallellpuckel).

Det är superkul att vara här, jag hade en bra tävling här förra året så det är kul att få komma hit och sätta tredjeplatsen i går och andra platsen i dag, säger Filip Gravenfors.

Walter Wallberg, som i lördags tog karriärens första seger i singelpuckel i världscupen, valde att så över parallellpuckeln för att vila sitt knä. Han siktar på att vara tillbaka i startgrinden redan nästa helg då världscupen avgörs i Waterville, USA.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.