A-
A+

Starkt Leksand bröt dyster svit

Formstarka Leksand vann toppmötet mot Färjestad med klara 4–0.
Formstarka Leksand vann toppmötet mot Färjestad med klara 4–0.
IshockeyTT

Bra form och självförtroende trumfar dyster statistik.

Efter åtta raka inbördes förluster vann Leksand mot Färjestad, 4–0.

Vi är kliniska, säger målvakten Filip Larsson.

Färjestad är tvåa i SHL-ishockeyn men har för tillfället inte spelare med självförtroenden som motsvarar tabellplaceringen. Det var tydligt i toppmötet med Leksand, som agerade med mycket större självklarhet när chanserna dök upp.

Dalalaget kom till Karlstad med åtta raka förluster mot värmlänningarna men satte effektivt stopp för den dystra sviten och vann med 4–0 – trots att Färjestad sköt mer än dubbelt så många skott på mål.

Filip (Larsson) är helt fantastisk i målet. Kul att han får visa vilken vass målvakt han är. Han är den stora skillnaden, säger Leksandstränaren Mikael Karlberg.

Räddade 37 skott

25-åringen som hämtades från Kristianstad till den här säsongen räddade 37 puckar och höll nollan för fjärde gången på 18 försök.

Skönt att vi får med oss tre poäng. Och att hålla nollan är alltid skönt. Det är mycket skott och mycket tid i egen zon men vi gör det bra. De har mängden men vi är kliniska, säger succémålvakten som har högst räddningsprocent i ligan.

I och med segern är Leksand en poäng bakom Färjestad med en match mindre spelad, som tabelltrea. Det är med andra ord inte många lag i Sverige som är bättre.

Nej, det är det inte. Vi har ett starkt lag och får vi till jämnheten är vi riktigt, riktigt bra, säger Filip Larsson.

Dubbelt Lang

När Färjestadsspelarna stångade sig blodiga framför Larsson gick det enklare och rappare i andra änden av isen.

Först ut var landslagsforwarden Oskar Lang – för kvällen nedflyttad till fjärdekedjan i den skridskoskensskarpa konkurrensen – som satte 1–0 efter drömspel i numerärt överläge.

Justin Kloos följde upp med en styrning på Patrik Noréns skott fram till 2–0 och när JVM-forwarden Felix Under Sörum öppnade andra perioden med att förvalta Matt Caitos diagonalpassning på bästa sätt var det mer eller mindre klart.

Oskar Lang avrundade med sitt andra mål för kvällen när han satte 4–0 med Leksands första skott på mål i tredje perioden, nästan halvvägs mot slutsignalen.

Det spelade ingen roll hur hårt hemmaspelarna kämpade eller hur hett det blev framför Filip Larsson – pucken hade bestämt sig för att inte passera mållinjen. Ju längre matchen led, desto större blev frustrationen hos hemmaspelarna.

Det är absolut ingen 0-4-match. Det är en bra målvakt på andra sidan samtidigt som vi är ineffektiva. Det grinar emot just nu, säger Färjestads tränare Tomas Mitell.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.