A-
A+

Sverige och Danmark söker fotbolls-EM 2029

Spaniens Aitana Bonmatí och Sveriges Elin Rubensson. Arkivbild.
Spaniens Aitana Bonmatí och Sveriges Elin Rubensson. Arkivbild.
FotbollTT

Sverige vill, tillsammans med Danmark, arrangera fotbolls-EM för damer 2029. Det meddelar Svenska fotbollförbundets ordförande Fredrik Reinfeldt.

Vi tror att vår goda tradition och historia tillsammans kan göra ett väldigt bra EM, säger han.

De svenska och danska fotbollsförbunden är överens om att gemensamt ansöka om att få arrangera EM-slutspelet för damer 2029. Ansökningsprocessen förväntas starta under det här året.

Vi tror att vår goda tradition och historia tillsammans kan göra ett väldigt bra EM. Vi är alla väldigt måna om att främja den fina utvecklingen vi har på damsidan, säger Reinfeldt på en digital pressträff tillsammans med Danmarks förbundsordförande Jesper Møller.
Tillsammans med vår svenska kollega ska vi skapa ett slutspel med fantastisk inramning för alla – för supportrar, tränare, volontärer, intressenter, partners och Uefa. Vi ser fram emot att visa vad ett dansk-svenskt värdskap kan erbjuda, säger Møller.

När det förra året stod klart att Sverige, tillsammans med Danmark, Norge och Finland, missade värdskapet för damernas fotbolls-EM 2025, var Reinfeldt tydlig med ambitionerna om framtida mästerskapsansökningar – och nu vill man alltså arrangera Europamästerskapet 2029.

När vi försökte få EM 2025 fanns kritik att det var lite utspritt. Vissa arenor kunde ifrågasättas. Det fanns en diskussion om fyra länder var bra, det skulle vara max två. Vi har tagit till oss det, säger Reinfeldt.

Vilka arenor som skulle kunna bli aktuella för EM-spel i Sverige är ännu inte klart.

Det här är ju ett sätt att räcka upp handen och visa ett intresse. Nu ska vi gå igenom detta. Det är ganska uppenbart att vi pratar om Stockholm, Göteborg, Malmö i huvudsak, säger Reinfeldt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.