A-
A+

Trump vill debattera mot Biden "omedelbart"

Expresident Donald Trump, som troligen blir Republikanernas presidentkandidat i valet i höst. Bild från slutet av januari.
Expresident Donald Trump, som troligen blir Republikanernas presidentkandidat i valet i höst. Bild från slutet av januari.
USATT

Vi borde debattera för landets bästa.

USA:s expresident Donald Trump efterlyser en "omedelbar" debatt med sittande presidenten Joe Biden inför presidentvalet i höst. Detta trots att Trump inte utsetts till Republikanernas kandidat ännu.

Donald Trump har ett enormt övertag i kampen om partiets kandidatur inför valet. Men formellt utser inte Republikanerna sin presidentkandidat förrän vid partikonventet i sommar. Och tv-debatterna brukar äga rum under hösten, månaderna före valet i november.

I en radiointervju hävdar Trump att Biden inte ens kan prata och att han förstör USA.

Jag vill uppmana till en omedelbar debatt. Jag vill debattera mot honom nu för vi borde debattera, säger han till det konservativa radioprogrammet The Dan Bongino Show.

Biden å sin sida har svarat på uppmaningen, skriver NBC News.

Omedelbart? Om jag var han skulle jag också vilja debattera mot mig. Han har inget bättre för sig, säger presidenten.

Donald Trump beter sig som om kandidaturen vore hans, trots att primärvalen pågår och han ännu inte säkrat de delegater som krävs. Men hans ledning är enorm, hela 73 procent av de republikanska väljarna i USA vill se Trump som presidentkandidat, enligt en sammanställning av mätningar som Real Clear Politics gjort. Om det vore val i dag skulle han vinna över Biden med två procentenheter, enligt samma sajt.

Trump har tackat nej till samtliga debatter mot andra presidentaspiranter inom Republikanerna. Tidigare FN-ambassadören Nikki Haley är den enda republikan som fortfarande utmanar Trump om presidentkandidaturen. Hon har begärt att få möta Donald Trump i en debatt men fått nej.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.