News55

2018 är som gjort för oss sportintresserade

Artikelbild
Pia Erlandsson
Pia Erlandsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 08 dec. 2017

Ibland är det härligare än vanligt att vara pensionär. Och det kommer det att vara hela nästa år. Åtminstone för oss som gillar att titta på sport på tv. 2018 är som gjort för oss.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Sport ska helst ses på plats. Som gott andrahandsalternativ kommer direktsänd idrott på teve. Njutningen av att se gammal bandad sport när man redan vet resultaten har jag aldrig förstått mig på. Men om man då arbetar kan det bli problem. Och även om man kan tjuvtitta på telefonen eller datorn på jobbet lite då och då är det inte riktigt samma sak som att gosa ner sig i tevesoffan och njuta av en tävling från start till mål.

      LÄS MER: När slutade vi lita på våra medmänniskor?

Och nästan alla de riktigt goda karamellerna inom sportens värld nästa år tilldrar sig på svensk arbetstid. Eller som man också kan uttrycka det på bästa pensionärstid.

Ta till exempel vinter-OS. Den 8 – 25 februari i Sydkorea.

Tidsskillnaden mellan Sverige och OS-staden Pyeongchang i Sydkorea är sju timmar. Sydkorea ligger sju timmar före Sverige vilket innebär att många av de riktigt roliga tävlingarna går på bästa ”pansjis-tid”.

Den 21 februari kl 09.00 kommer jag att kunna sitta och hålla tummarna för skidåkaren Stina Nilsson. Och eftersom jag gillar skidskytte och de kör mitt på dagarna för det mesta sitter jag nog kvar. Och tittar däremellan på ishockeyturneringen eller kanske på något av Sveriges duktiga curlinglag.

      LÄS MER: Länge leve den hjälpsamma pensionären!

Jag har redan börjat spetsa in mig på den 25 februari då Charlotte Kalla åker tremilen på tidiga förmiddagen. Det blir en fest!

ANNONS

Och detsamma gäller för årets andra (för många säkert den främsta) idrottsupplevelsen – fotbolls-VM. Turneringen går i Ryssland. Och så här ser tiderna ut för Sveriges matcher:

Sverige ­- Sydkorea 18 juni kl 13.00

Tyskland – Sverige 23 juni kl 16.00

Mexiko – Sverige 27 juni kl 15.00

Med andra ord perfekta tider för en glad pensionär. Dessutom tillkommer förstås en massa andra roliga matcher.

Hade jag jobbat kunde jag förstås tagit semester. Nu behövs inte det.

      LÄS MER: Otium – nyckeln till ett härligt liv för oss äldre

Och så kan alla vi sportintresserade icke arbetande människor avsluta detta idrottsår med att se den dubbla guldbragdmedaljören Sarah Sjöström plocka hem några medaljer från bassängerna i sim-EM och sim-VM. VM går den 11-16 december i Hangzhou i Kina.

ANNONS

Och eftersom även dessa tävlingar går så långt österut talar mycket för att jag åter kan krypa upp i soffhörnet på morgonkvisten och njuta av högklassig idrottsunderhållning.

Så kära pensionärskompisar – njut nu av ett härligt idrottsår. Som gjort för oss.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS