News55

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

Artikelbild
Ludvig Åberg tillsammans med sin caddie Joe Skovron under förra veckans US Masters. (Foto: Christer Höglund/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 18 apr. 2024Publicerad: 18 apr. 2024

Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand.

Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Endast en lysande Scottie Scheffler stod i vägen för Åberg i förra veckans US Masters. I sin första major blev den 24-årige svenske rookien tvåa och hade han inte redan fått sitt stora genombrott kom det definitivt där.

Förra veckan var otrolig. Man vet inte riktigt hur det är innan man faktiskt spelar sin första major, särskilt inte när det handlar om Masters, säger Ludvig Åberg på en presskonferens inför veckans PGA-tourtävling i Hilton Head Island, South Carolina.

Endast 69 spelare får starta i RBC Heritage, som drar i gång på torsdagen. Att Åberg är en av dem är ytterligare ett bevis på att han klivit in i världstoppen på allvar.

Första besöket

Samtidigt är i princip varje tävling oprövad mark för svensken. Han hade aldrig tidigare spelat på Augusta, där US Masters avgjordes. Han har heller aldrig spelat på Harbour Town Golf Links i Hilton Head Island.

Det senaste året har de flesta turneringarna inneburit att det är första gången jag spelar banan i fråga. Det är en utmaning. Man måste lägga ner lite extra tid i början av veckan. Det kräver att man läser på för att lära sig alla vinklar, särskilt på en sådan här golfbana där det krävs lite mer av en.

ANNONS

Saknar man själv erfarenhet får man också se till att omge sig av människor som har det i överflöd. Därför har nya caddien Joe Skovron, som tidigare burit bagen åt amerikanske stjärnan Rickie Fowler, blivit en sådan tillgång.

Log åt eländetJag litar väldigt mycket på min caddie när det kommer till sådant. Han har varit med länge och jag lutar mig mot honom för all sådan kunskap. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg.

Under US Masters lydde han order till punkt och pricka, med ett stort undantag. På det elfte hålet slog han sitt inspel i vattnet, vilket i slutändan blev avgörande i kampen om segern. Åberg mötte besvikelsen med ett stort leende, vilket säger en del om svenskens inställning till golfen.

Jag var nog inte medveten om att jag log. Det var ju inte idealiskt att dra den i vattnet, det förstår alla, men i slutändan pratar vi mycket om att bara fortsätta framåt. Att bara se till att nästa slag ska bli det bästa. Det är allt man kan göra.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS