News55

Armand Duplantis om nya hemstaden: "Cool känsla"

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 23 maj 2022Publicerad: 23 maj 2022

Stavhopparen Armand Duplantis slår världen med häpnad och är numera bosatt i Stockholm men det är inte helt lätt att acklimatisera sig.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Armand Duplantis, 22, slår rekord efter rekord i stavhoppning och älskas av en hel värld men framför allt av svenskarna. Idrottaren är född och uppväxt i USA men bor numera med flickvännen Desiré Inglander i en lägenhet på Kungsholmen i Stockholm.

Det är Desiré som får lära Armand hur man bor i storstaden men att få bo i Stockholm är en dröm han haft länge.

– Det är en väldigt vacker stad. Jag har rest mycket och sett många delar av världen, men jag har aldrig upplevt en stad som Stockholm. Att kunna bo här är en väldigt cool känsla. Jag är väldigt tacksam, berättar han i Expressens sportblad.

Och det är tydligen stor skillnad mellan Stockholm och staden Lafayette där han växt upp.

– Skillnaden på folks mentalitet är stor. Där borta är det lugnt, ibland för lugnt. Här är det mycket energi och hög puls, men det kan också bli för stressigt. Det finns inget rätt eller fel. Jag gillar båda sidor.

Paret har klarat ”Ikea-testet” som innebär att man åker till Ikea för att köpa möbler men bråkar så mycket att man gör slut. Det är flickvännen som får komma med förslag på hur de ska inreda lägenheten och sedan gör Armand tumme upp eller ner.

– Hon är lite mer intresserad av möbler än mig, och allt som ska vara inne i lägenheten. Men som tur är har vi samma smak och stil så det är rätt lätt att inreda. Hon kollar upp saker och sen säger jag antingen ja eller nej.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS