Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 02 mars 2024Publicerad: 02 mars 2024

Frölunda firade 80 år – då såg Malte Strömwall till att det blev en ordentlig fest. Med två mål på 72 sekunder fixade han hemmajubel efter 4–1 mot Modo. – Han är enormt skicklig, säger lagkaptenen Max Friberg om kedjekamraten. Landslagsforwarden smällde…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Blixtmål fixade Frölundas jubileumsfestAdam Ihse/TTMalte Strömwall klappas om efter att ha gjort sitt andra mål inom loppet av tolv sekunder.IshockeyTTFrölunda firade 80 år – då såg Malte Strömwall till att det blev en ordentlig fest.Med två mål på 72 sekunder fixade han hemmajubel efter 4–1 mot Modo.Han är enormt skicklig, säger lagkaptenen Max Friberg om kedjekamraten. Landslagsforwarden smällde in 2–0 och 3–0 med 1.12 minuters mellanrum i den andra perioden. Det kunde inte Modo resa sig ifrån. För Frölundas del bröt segern en tre matcher lång förlustrad. Jubileet i Scandinavium hjälpte till att få upp Frölunda på vinnarspåret igen.Det är fint att ha den historian i ryggen, det gav oss energi och kraft, säger lagkaptenen Max Friberg, som stod för ett mål och två assist, till TV4 Play. För brödraparet Christian Folin, Frölundas landslagsback, och Niklas Folin, Modobacken, blev det också en speciell eftermiddag. De fick mötas i tekningen som inledde matchen.Det var lite nervöst, ingen situation man är van vid. Det var en rolig start på matchen, ett speciellt ögonblick för mig, brorsan och familjen på läktaren, säger Christian Folin. Segern förstärkte Frölundas fjärdeplats i tabellen, medan Modo halkade ned under slutspelsstrecket. Detta sedan Rögle tagit två poäng i Norrbotten där Luleå besegrades med 2–1 efter straffar. Linus Sandin blev segerskytt för Skånelaget. Rögle passerade därmed Modo och gick upp på tionde plats med bättre målskillnad än Övikslaget. Rättelse: I en tidigare version angavs fel tidsmarginal mellan Strömwalls två mål.Göran Sundberg/TT