News55

Charlotte Kalla: ”Var hittar jag mitt sammanhang?”

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 01 sep. 2022

Längdskidåkaren Charlotte Kalla avslutar sin karriär, men vägen tillbaka är inte helt lätt. Nu berättar hon om utmaningarna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Charlotte Kalla 35, vann tre guld i OS och sammanlagt nio medaljer och blev världsmästare tre gånger och vann totalt 13 VM-medaljer. En otrolig bedrift, men i våras lät hon meddela i sina sociala kanaler att hon skulle avsluta sin karriär.

Det har inte varit ett enkelt beslut, men i slutändan vägde nyfikenheten på livet utanför elitidrotten tyngre än det som en fortsatt satsning skulle innebära”.

Nu, några månader senare, berättar hon om utmaningarna med att hitta ett nytt sammanhang och driv.

Var hittar jag mitt sammanhang i dag. Det är en acklimatisering kring hur jag ska lägga upp mina dagar när jag inte längre har träningen som styr min tid. Jag har inga problem med att fylla kvällar och helger, men på dagarna gäller det att hitta bra rutiner. Där har jag ett jobb att göra, säger hon i en intervju med sajten Wellnes.

Charlotte har jobbat mycket med sin självbild både innan och efter karriären och det har hon stor nytta av idag, på jakt efter att landa i något nytt.

– Man får större förståelse för varför man känner som man gör i olika situationer. Man är ju bara människa, säger hon.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS