News55

Drömmål av Hümmet – Djurgården upp i topp

Artikelbild
Djurgårdens Deniz Hümmet får drömträff och gör 2–0 mot Sirius. (Foto: Samuel Steén/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 14 apr. 2024Publicerad: 14 apr. 2024

Det skadar inte att skjuta från långt håll ibland. Fråga Samuel Leach Holm och Deniz Hümmet. Båda drog till från distans – och fick utdelning.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Djurgården slog Sirius med 2–0 i fotbollsallsvenskan.

Leach Holm tog hand om frisparken Djurgården fick efter 16 minuter. Han visste inte riktigt vad han skulle göra med den.

Det är långt ifrån och i mitten. Då sade de i laget: Skjut. Och det gick ju bra, säger han till Discovery+.

Jodå, nog gick det bra, med god hjälp ska tilläggas. Leach Holm drog till från närmare 30 meter. Bollen tog en lurig bana och dök kort före mål men visst skulle David Mitov Nilsson på ett eller annat sätt ha motat den frisparken.

Tavla av Mitov Nilsson

Ett insläppt mål Sirius målvakt får sätta upp på kontot “Tavlor i karriären”.

Om det inte hade varit för Mitov Nilssons kollega Jacob Widell Zetterström hade Leach Holms första allsvenska mål för Djurgården varit en kvittering, inte ett ledningsmål.

I andra minuten fyrade Yousef Salech av ett vasst skott, men Widell Zetterström hann ned till stolproten och styrde undan till hörna.

ANNONS

Det var det mesta av det bästa i första halvlek.

Leach Holms hårda dom:

Det är en fruktansvärt dålig allsvensk fotbollsmatch. Tekniska misstag av nästan alla spelare. Inget av lagen får igång något anfallsspel.Hümmets kanon

Några invändningar mot händelserna runt den 72:a minuten kan Leach Holm inte haft.

Djurgården etablerade anfall och när Deniz Hümmet fick bollen i en andravåg klippte han till – och vilken träff han fick. Distansskottet borrade sig in i nättaket och den här gången var Mitov Nilsson chanslös.

Precis som för Leach Holm var Hümmets mål hans första allsvenska för Djurgården, som tillfälligt (?) gått upp i tabelledning.

Otroligt skönt så klart. Jag ska göra mål och assist. Går det för många matcher utan mål är det klart att det kan ta på en, säger han till Discovery+.

På måndagens allsvenska program står Värnamo–Malmö FF och Häcken–Brommapojkarna och Hammarby–Elfsborg.

ANNONS

I synnerhet MFF har en god chans att passera Djurgården.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS