News55

Första segern för Häcken – efter målfest

Artikelbild
Häckens Amor Layouni jublar efter att ha kvitterat till 2-2. (Foto: Björn Larsson Rosvall/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 15 apr. 2024Publicerad: 15 apr. 2024

Säsongens första seger (4–3) i fotbollsallsvenskan är ett faktum för Häcken, efter ett målrikt och svängigt möte med Brommapojkarna på måndagen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vi tar tre poäng, det är hur viktigt som helst, säger målskytten Julius Lindberg i Discovery+.

Det blev en svängig historia i mötet mellan Häcken och BP, där hemmalaget fick en drömstart på matchen. Redan i den tredje minuten kunde Simon Gustafson ge Häcken ledningen när han nickade in en frispark till 1–0.

Ledningen skulle dock inte stå sig särskilt länge. Kvitteringen kom av den tidigare Häckenspelaren Daleho Irandust efter drygt en kvart, och i matchminut 26 kom också BP:s ledningsmål till 2–1 av Ludvig Fritzson, som gjort mål i samtliga tre allsvenska matcher i år.

Med tio minuter kvar till halvtid var det Häckens tur att kvittera, efter en fin träff från distans av Amor Layouni.

Det är en rolig match, de är duktiga med bollen och det går fort, jag tycker vi också spelar bra, sade Fritzson i paus.”Det är det viktiga”

I den andra halvleken fortsatte målfesten på Bravida arena. Först 3–2 för Häcken – blott två minuter senare kvittering för BP.

Det skulle dock bli hemmalaget som fick sista ordet. Julius Lindberg sköt in 4–3 för Häcken med drygt 20 minuter kvar att spela, vilket också blev slutresultatet.

Det var ganska svängigt. Vi måste få en bra start och vinna matcher. Vi har spelat bra men poängen har inte kommit, men i dag tar vi tre poäng, det är det viktiga, säger Lindberg.Hammarby slog Elfsborg

ANNONS

I Stockholm tog Hammarby emot Elfsborg. Där blev det efter en mållös första halvlek till slut klara 3–0 till hemmalaget, efter att Nahir Besara inlett målskyttet och därefter spelat fram Viktor Djukanovic till 2–0-målet.

Jusef Erabi såg till att släcka minsta hopp för Elfsborg när han satte 3–0 med kvarten kvar av matchen.

Man måste vara hungrig hela tiden. Jag får spela nu och skapar inte jättemycket, men jag är alltid aktiv och får jag chansen så gör jag mål, säger Erabi efter segern.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS