News55

Hjärtat slår för MFF idag

Artikelbild
Foto: Andreas Hillergren / TT NYHETSBYRÅ
Ralf Edström
Ralf Edström
Uppdaterad: 25 aug. 2015Publicerad: 25 aug. 2015

Det kan tyckas som matchen MFF-Celtic i dag bara är Malmös angelägenhet, men det är även hela det fotbollsintresserade Sveriges match. Om Malmö FF går vidare till gruppspelet i Champions League för andra säsongen i rad är det en bedrift. Det är ju bara Rosenberg, Adu och Tinnerholm som är med sedan förra säsongen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Jag tror på Malmö FF ikväll. Målet i slutsekunderna i Glasgow är guld värt nu inför hemmamatchen på ett fullsatt stadion. I procentsatser tror jag på ett övertag för Malmö på 55-45. Det gäller bara att vara fokuserade direkt från start. Det var inte MFF i Glasgow, men trots en mardrömsstart lyckades de fixa ett utmärkt resultat i matchens sista sekunder.

Det jag är lite rädd för är att Kari Arnason som mittlås kan vara lite långsam, men han är samtidigt en utmärkt huvudspelare. Att sedan ha de två tuffingarna Rosenberg och Berget i anfallet betyder mycket. De är “elaka” och ger allt i varenda duell. Och det räcker ju faktiskt med 1-0 till MFF. Sen börjar festen.

LÄS MER: Malmö FF hyllas av krönikörer

När det gäller Berget har jag bara sett två svenska spelare som sprungit så mycket som han och det är Henke Larsson och Marcus Allbäck. Han ger ju aldrig upp och han kommer vara taggad idag. Han lämnade ju Celtic och kom tillbaka till Glasgow i MFF:s tröja och gör två mål. Skulle inte förvåna mig om han slår till igen.

Markus Rosenberg kommer också betyda mycket ikväll. Han är tuff, manar på, peppar och ger alltid allt för sitt lag. Den kärleken är också besvarad av fansen.

Tänk detta Malmö FF med en mängd nya spelare efter sommaren som nu kan ta ett stort kliv på rankingen. Jag är mycket imponerad av MFF:s scoutingverksamhet. Klubbdirektören Daniel Andersson har gjort ett jättejobb tillsammans med tränaren Åge Hareide.

Nu gäller det att de andra allsvenska lagen går vidare i de europeiska cuperna. Man ska inte slarva bort chanserna, för det internationella spelet betyder jättemycket. Tyvärr misslyckades trion AIK, Göteborg och Elfsborg i år, men nu hoppas jag att deras fans håller på Malmö i kväll för det betyder mycket för svensk fotboll.

Om Malmö går vidare gör de många sköna miljoner kronor, men de har inte slösat bort sina pengar från förra säsongen. Bra spelare som kommit in i truppen och kommit med i gemenskapen. Det blir ett harmoniskt lag. Och matchen ikväll är ju underbar att uppleva som spelare. Jag kommer ihåg när vi spelade oavgjort med Åtvidaberg på Stamford Bridge i London mot Chelsea. Tror jag spelade libero där de sista tjugo minuterna av matchen. Det gäller att våga ikväll för möjligheterna är stora.

ANNONS

Mitt tips blir 2-1 till Malmö FF och det kommer från hjärtat.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS