News55

Hon är fenomenet som skapar basketfeber i USA

Artikelbild
Guarden Caitlin Clark valdes som nummer ett i WNBA-draften av Indiana Fever. (Foto: Adam Hunger/AP/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 16 apr. 2024Publicerad: 16 apr. 2024

Hon slog poängrekordet – för både män och kvinnor – i collegebasketen och hennes ansikte pryder redan flingpaket.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nu har fenomenet Caitlin Clark blivit vald först i WNBA-draften och 22-åringen skapar feber kring proffsligan i USA.

Det var Indiana Fever som valde Clark som nummer ett i nattens draft i proffsligan WNBA. Klubben från Indianapolis vann ligan 2012, men har inte varit i slutspel sedan 2016 och har bland de lägsta publiksiffrorna.

Nu när klubben blir mittpunkten för “Clark-mania” lär det bli ändring på det. Två av lagets matcher den kommande säsongen är redan slutsålda och 36 av Indianas 40 matcher nästa säsong kommer att sändas på nationell tv.

Nyligen var Caitlin Clark själv gäst i humorprogrammet “Saturday night live”.

De senaste veckorna i mitt liv har varit rätt galna. Jag är väldigt lyckligt lottad som får vara med om allt detta, säger 22-åringen i samband med draften.

När Clarks Iowa, för andra året i följd, nådde NCAA-finalen i collegebasketen tittade i snitt 18,7 miljoner människor på matchen mot South Carolina.

Med det slog finalen alla tiders tittarrekord för en kvinnlig basketmatch och blev den mest sedda basketmatchen alla kategorier – manlig och kvinnlig, proffs och college – sedan 2019.

Clarks Iowa förlorade två raka finaler, men 22-åringen slog rekord på rekord under sin collegekarriär. Guarden är känd för sina långskott och slog den här säsongen alla tiders poängrekord för både män och kvinnor i NCAA-basketen med totalt 3 951 poäng under sin collegekarriär. Det tidigare rekordet hade Pete Maravich (1967–1970).

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS