News55

Idrottsstjärnan om hemfärden: ”Kändes som vi flydde kriget”

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 05 mars 2022Publicerad: 05 mars 2022

En känd svensk idrottsstjärna har plötsligt återvänt till Sverige från Ryssland på grund av det osäkra läget i landet. Resan hem var allt annat än behaglig.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Under onsdagen meddelade ryska fotbollslaget Krasnodars tränare Daniel Farke att han lämnar klubben på grund av den ryska invasionen i Ukraina. Detta ledde till att alla utländska spelare i laget också ville lämna, rapporterar Sportbladet. Viktor Claesson, en av spelarna i det svenska herrlandslaget, är en av klubbmedlemmarna som abrupt valde att lämna Ryssland. Resan hem var dock lång och omtumlande.

– Det var mycket stress. Det kändes som vi flydde kriget.  

Viktor Claesson och hans fru Julia Cederkrantz är nu tillbaka i Sverige hos sina respektive föräldrar i Värnamo för att vila upp sig. Claesson berättar för Sportbladet att det inte var lätt att ta sig hem då luftrummet i nästan hela södra Ryssland är stängt. De fick först ta en buss till Sotji på ringliga vägar för att sedan ta sig till Istanbul med plan som klubben hade ordnat. Resten av resan fick de lösa själva och sammantaget tog hemvägen cirka 1,5 dygn. 

– Det var en speciell resa. Det är väldigt skönt att det är över och att vi kan slappna av här hemma.  

Claesson betonar noga att han förstår att hans situation inte går att jämföra med det som människorna i Ukraina upplever. Han säger också att hans tankar är med dem.  

Kontraktet med Krasnodar är nu brutet och Claesson kan inte berätta för tillfället vad som blir hans nästa steg i karriären.

Författare: Jessika Bouveng

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS