News55

Karlsson om matchmaten – borde inte äta den

Artikelbild
Pittsburghs svenske back, 33-årige Erik Karlsson, har spelat 1 000 NHL-matcher, trots att hans matchladdningsmat inte är den bästa. Arkivbild. (Foto: Gene J. Puskar/Ap/TT )
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 14 apr. 2024Publicerad: 14 apr. 2024

33-årige Erik Karlsson nådde en milstolpe i karriären när han spelade sin tusende NHL-match natten mot söndagen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt Karlsson själv är det inte den mat han äter inför varje match som bidragit till hans långa och framgångsrika karriär.

Nej det är det inte, säger han.

För tusende gången på lika många NHL-matcher laddade Erik Karlsson upp med en tallrik med pasta Alfredo, köttfärssås, rå rödlök, stark sås, ketchup, salt och peppar samt en bit kött på sidan, inför sin jubileumsmatch när Pittsburgh mötte Boston.

Jag gillar det. Det har fungerat för mig i femton år nu och jag tänker fortsätta med det så länge jag kan, säger Erik Karlsson i en video på Pittsburghs hemsida.

Matröran, som inte ser så aptitretande ut, äter Karlsson oavsett när det är matchstart.

Vare sig det är matchstart klockan tolv eller som i kväll klockan åtta är det det enda jag äter inför match.

På frågan om matchdagsdieten är hemligheten bakom att kunna ha en lång framgångsrik karriär i NHL ger han dock ett nekande svar.

Nej, det är det inte. Jag borde förmodligen äta något annat men det fungerar fortfarande för mig så jag fortsätter att göra det. En dag kommer det inte att göra det längre, avslutar svensken.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS