News55

Mentorn: Det är Ludvig Åbergs styrka

Artikelbild
Peter Hanson, som är mentor för Ludvig Åberg, vid klubbhusområdet på Augusta. (Foto: Christer Höglund/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 14 apr. 2024Publicerad: 14 apr. 2024

Peter Hanson var själv nära för tio år sedan. Nu är han mentor för Ludvig Åberg – som kan bli förste svensk att vinna US Masters.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hoppas han får i båda armarna i kavajen, säger Hanson.

För tio år sedan hade Peter Hanson ledningen inför sista rundan av Masters på Augusta National.

Det slutade med en tredjeplats då.

Nu är Hanson tillbaka på den magnifika golfbanan i Georgia och går längs repen när adepten Ludvig Åberg är ute på en ny blågul segerjakt. Tre slag skiljer upp till Scottie Scheffler i kampen om den gröna kavajen, som Hanson själv kände att han hade ena armen i.

Ja, lite så. Sover man på ledningen här och leder med ett slag, då har man ju väldigt bra chans, minns Hanson om 2014 års Mastersupplaga.Bokat om flyget

Egentligen skulle Peter Hanson ha flugit till Spanien på söndagen för ett annat tränaruppdrag med svenska landslagsjuniorer, men efter Åbergs storspel på Augusta National var det bara att boka om den resan.

Hanson vill inte gärna missa Åbergs chans att skriva ett stycke svensk idrottshistoria.

Det känns som att Ludvig är inom “striking distance”, säger han efter Åbergs 70-runda på lördagen.Överlag tycker jag att det var en jättebra dag. Det var lite stolpe ut och kanske lite spänt på 14 och 15 (dagens enda bogeys), men på den här banan är det små marginaler och det är det som gör den unik.Familjen stöttar på plats

ANNONS

Ludvig Åberg har mamma, pappa, syster och flickvän på plats i Augusta där de hyr ett hus under tävlingsveckan. Inför slutrundan gäller det att det 24-åriga stjärnskottet fortsätter hålla fokus på rätt saker.

Vi har pratat mycket om att inte kolla sociala medier eller tv. Att inte få för mycket intryck. Det finns hundra idéer om vem som kommer vinna och varför, men den inputen behöver inte Ludvig. Han ska bara fokusera på nästa slag och hur det är att stå här på ettan i morgon och dra iväg en drive, säger Peter Hanson.

Han är inte förvånad, men som så många andra full av beundran över hur Ludvig Åberg har hanterat sin majordebut.

Det är väl en av Ludvigs styrkor, att göra samma sak oavsett om det är här på Augusta eller hemma i Eslöv. För honom är det väl samma sak, säger Hanson och konstaterar:Det blir en häftig dag i morgon.

Åberg slår ut i par med Max Homa klockan 20.25, svensk tid. Strax bakom dem finns ledarbollen med Collin Morikawa och Scheffler.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS